Workshop Fonemisch Bewustzijn Veendam
Locatie
Adres
Datum 1 Oct 2012 - van: 16:00 tot 18:00
Kosten

Goed leren lezen begint bij klankherkenning

Workshop Veendam

Wij organiseren op verschillende plaatsen in Nederland een aantal workshops over het vergroten van het fonemisch bewustzijn bij kleuters.

Tijdens deze workshop vertelt onderwijsspecialiste Ellen van der Veen over de methode die ze de afgelopen tien jaar ontwikkelde. De methode helpt kleuters het verschil te maken tussen de klanken en de kenmerken van de klankstructuur te herkennen. Dit hebben ze nodig om te begrijpen hoe klanken omgezet kunnen worden in geschreven taal, namelijk letters. Het ontwikkelen van het fonemisch bewustzijn is cruciaal voor het leggen van een goede basis voor het leren lezen en schrijven.

U leert alles over de theorie achter het fonologische en fonemisch bewustzijn. Ook laat Ellen van der Veen de methode zien inclusief leergang en werkwijze. Voorbeelden uit de praktijk maken duidelijk dat de methode makkelijk toe te passen is en gebruikt kan worden naast bestaande methodes. U krijgt daarnaast ook handvatten die u de volgende dag al kunt toepassen in de klas.

De methode is prestatieverhogend zonder de prestatiedruk te verhogen en kan gemakkelijk naast alle bestaande methodes toegepast worden.

Workshopinfo:

Wat: een workshop over het hoe en waarom van ‘fonemisch bewustzijn’
Voor wie: leerkrachten groep 1 , 2, en 3,  IB’ers en schooldirecteuren 
Wanneer: maandag 1 oktober
Waar: Veendam (exacte details krijgt u toegestuurd)
Hoe laat: 16.00 tot 18.00 uur
Deelname: gratis